Vyhledávání


Kontakt

Sádrokartony Blecha
Mrtník 73
Mrtník
33152

739 490 521

E-mail: jblecha1@seznam.cz

Malování pokojů, bytů

15.06.2015 10:33

Má-li výsledek malování pokojů a bytů odpovídat Vašemu očekávání, vždy je nutné věnovat patřičnou pozornost přípravě povrchu. Zákazník by si měl ujasnit, jaký výsledek od malování očekává a v jakém stavu je byt před malováním. Zakouřený byt vyžaduje důkladnější pracovní postupy, než krátce používaná novostavba. Malování provedeme včetně kvalitní přípravy povrchu zdí a stropů, stržení starých tapet, oškrábání staré malby, vyrovnání nerovností zdí, štukování a stěrkování zdí a stropů. Staré klihové a nesoudržné nátěry je nutno před malováním oškrabat, povrch zdí penetrovat a vyrovnat nerovnosti.

K výmalbě pokojů používáme pouze kvalitní barvy - od nekvalitních a příliš levných malířských barev nelze očekávat dobrou bělost, otěruvzdornost a přilnavost. Použití levného a nekvalitního materiálu pro malování pokojů vám do budoucna přivodí problém, neboť při dalším malování se bude předcházející vrstva chovat jako separátor a může dojít k loupání nového nátěru. Nehospodárné je samozřejmě také pro malování pokojů používat nejdražší malířské materiály.

Na přání zákazníka můžeme před malováním světlé odstíny natónovat přímo na místě, je-li požadován přesný odstín nebo sytý odstín, je nutné objednat namíchání u dodavatele, kdy se cena řídí druhem odstínu a sytostí. Vícebarevné provedení zabere obvykle více času, je nutné každou barvu nechat schnout do druhého dne.