Vyhledávání


Kontakt

Sádrokartony Blecha
Mrtník 73
Mrtník
33152

739 490 521

E-mail: jblecha1@seznam.cz

Služby

15.06.2015 10:39

Rekonstrukce

Provádíme rekonstrukce domů, bytů i jiných pozemních staveb. Jsme připraveni s Vámi řešit možnosti modernizace v závislosti na objemu finančních prostředků, a najít tak pro Vás nejvhodnější řešení.

Při rekonstrukci bytu doporučujeme pro stavbu příček sádrokarton jako moderní stavební materiál. Montáž sádrokartonu je čistá a rychlá stavební technologie, sádrokarton se dobře dopravuje a zpracovává, montáž však vyžaduje praxi a zkušenosti.

V případě Vašeho zájmu nabízíme dopravu a nařezání sádrokartonu, jeho montáž, povrchovou úpravu i výmalbu.

Sádrokarton je v porovnání s klasickými materiály flexibilní, snadno použitelný stavební materiál, který Vám můžeme pro rekonstrukci Vašeho bytu jen doporučit.

Také řešení rekonstrukce bytového jádra je možné realizovat pomocí sádrokartonu, a to systémů, které jsou svými vlastnostmi předurčeny k použití do prostorů se zvýšenou vzdušnou vlhkostí, jako jsou koupelny a jiné místnosti sanitárního vybavení budov. Desky jsou již z výroby impregnovány, a jsou tedy pro uvedené prostory vhodné. V koupelnách se nejčastěji používají běžné příčky jednoduše opláštěné.

Půdní vestavby

Půdní vestavby zahrnují horizontální, šikmé i vertikální obvodové konstrukce obytného podkroví. K výstavbě půdních vestaveb jsou sádrokartonové konstrukce ideálním řešením. Podkrovní konstrukce jsou konstrukce jejichž úkolem je vytvořit v interiéru příjemné klima a které mají zároveň zajistit tepelnou izolaci prostoru.

Základními výhodami jsou:

  • nízká hmotnost,
  • rychlý a suchý proces výstavby.
  • snadná opravitelnost stěn
  • rovinnost konstrukcí
  • neprůzvučnost
  • udržování vnitřního mikroklimatu (regulace poměru vlhkosti ve vzduchu),
  • splnění požadovaných stavebně-fyzikálních nároků,
  • ekonomická efektivita.

Obklady sloupů a nosníků:

Dřevěné či kovové sloupy a nosníky se obkládají z důvodu zvýšení jejich požární odolnosti a nebo z důvodu estetického. Ocelové sloupy je pro dosažení požadované požární odolnosti možno obkládat speciálními deskami RF(DF) pro požární odolnost až 120 minut. V případě, že není požadavek na požární odolnost, provádí se opláštění sádrokartonovými deskami RB (A).

Podhledy

Jedná se o lehké zavěšené konstrukce pod nosným stropem, které zakrývají často členitou část nosného stropu (jednotlivé trámy či nosníky apod.). Prostor nad sádrokartonovými podhledy navíc nabízí možnost skrytého vedení různých instalací.

Příčky

Příčky jsou nenosné stěny, které rozdělují prostor bytu nebo domu na jednotlivé místnosti. Nenosné se jim říká proto, že nejsou oporou pro stropy, a lze je tedy snadno přemisťovat.

Instalační příčka

Je to příčka, jejíž dutý prostor uvnitř je připraven a využit k vedení rozměrnějších domovních instalací (např. odpady WC v horizontálním směru apod.).

Předsazené stěny

Jedná se o lehkou stěnu postavenou před stávající, většinou nosnou stěnu. Předsazená stěna zlepšujecí parametry stěny původní (tepelné, zvukové, požární apod.). Příkladem může být například sádrokartonová předstěna přistavěná k původní stěně kamenné.

Suchá omítka

Místo klasického omítání maltou je možné na stěnu nalepit speciálním sádrovým lepidlem sádrokartonové desky, a tím vyloučit mokrý proces.